03.08.2017
ESL BENELUX FINALS GROOT SUCCES

De ArenA kolkte op zaterdag 24 juni met ruim 4.000 fans. De beste esporters van de Benelux streden op een groot podium om een totale prijzen pot van €30.000 tijdens de finales van het ESL Benelux Championship. Ruim 4.000 fans en spelers zorgden voor een fantastische sfeer tijdens dit unieke esports- en gamingspektakel, en na een fantastische dag met vele spannende momenten werden Team Echo Zulu (League of Legends) en mCon eSports (zowel bij Counter-Strike: Global Offensive als Hearthstone) gekroond tot de beste esports-teams van de Benelux..

Na een spannend online seizoen van het ESL Benelux Championship, namen de beste teams en spelers het live in de Amsterdam ArenA tegen elkaar op. Op het veld vonden finales plaats van de populaire esports-games Counter-Strike: Global OffensiveHearthstone en League of Legends. Bezoekers namen plaats in de luxe stoelen van de Koninklijke tribune van de Amsterdam ArenA voor de fantastische shows op het veld. Daarnaast waren er in het hoofdgebouw en op en rondom het veld diverse andere gaming-activiteiten te beleven.

De competitie werd online ruim 125.000 keer live bekeken via verschillende platformen, waaronder Twitch en Facebook. Daarnaast werden ruim 480.000 fans via de verschillende social media-kanalen van ESL bereikt.

AFC Ajax en Ziggo organiseerden tegelijkertijd ook een esports-evenement in de Amsterdam ArenA, genaamd Ziggo eBattle: The Ultimate Clash. De in totaal zestien beste FIFA-esporters ter wereld, afkomstig van onder andere Manchester City, AS Roma, Valencia CF en Schalke 04, namen het in de Amsterdam ArenA tegen elkaar op. Dani Hagebeuk, met rugnummer 46 van AFC Ajax, ging er uiteindelijk in eigen huis met de hoofdprijs vandoor.