10.08.2017
Player Spotlight - Jesse "Narra' Marijnissen
We blikken met Jesse 'Narra' Marijnissen terug op de ESL Championship Summer Editie en kijken vooruit naar de nieuwe Winter Editie.

Op 22 augustus start de eerste Hearthstone qualifier voor de ESL Benelux Championship Winter editie. Tijdens het Winter Season strijden spelers om een prijzenpot van €2000,-. De finals zullen dit jaar op een groot podium gespeeld worden tijdens het Bright Day Event. Jesse 'Narra' Marijnissen is vastberaden zijn titel 'Best of the Benelux' te behouden. Hij geeft aan hoe hij naar het afgelopen seizoen kijkt, en hoe hij zich op het nieuwe seizoen voorbereidt. 

Hi Jesse, voor de mensen die je nog niet kennen, kan je je even kort voorstellen?

Ik ben Jesse Marijnissen of Narra ingame. Ik woon in Amsterdam waar ik fulltime bezig ben met m’n studie geschiedenis uit te stellen. Verder houd ik mij bezig met een fijne mix van gamen, bijbaantjes en zo nu en dan een poging tot sociaal doen.

Hoe lang speel je al Hearthstone?

Vlak voor Naxxramas uitkwam ben ik begonnen met spelen (zomer 2014). Het eerste jaar ongeveer heel casual en met veel breaks voor andere games tussendoor. Sinds 1.5 jaar nu wat meer bezig met competitive Hearthstone. Zo speel ik voor mCon esports en ga ik regelmatig naar Fireside Gatherings en LAN’s.

Terugkijkend op de ESL Benelux Championship Zomer Editie, hoe kijk je terug op jouw prestaties?
  
Aangezien ik heb gewonnen, ging het best goed volgens mij… De Group stage kwam ik wat onhandig door omdat ik vierde werd. Ik denk dat ik van m’n drie verliespartijen er eentje beter voor had kunnen bereiden, en de andere twee zat het even niet mee maar dat hoort bij het spelletje. De finals (top 4) gingen prima dus daar heb ik weinig over te klagen en ben ik eigenlijk heel tevreden mee.

Hoe heb jij je line-ups voorbereid?

Ik heb per week gekeken naar hoe de meta zich ontwikkelde, en wat voor een stijl decks m’n tegenstander voornamelijk speelde in de week ervoor, en in het algemeen. Daar bouwde ik dan een soft counter line up op die ook kon winnen als ze iets heel anders zouden spelen. Eerdere seizoenen stak ik hier zoveel tijd in en speelde ik voornamelijk hard counter line ups, daarmee ben ik twee seizoenen vijfde geworden dus ik wilde het nu wat luchtiger aanpakken door altijd decks te spelen waar ik zelf comfortabel mee ben, maar wel binnen mijn strategie passen. Ik ben dus eigenlijk minder op full counteren gaan spelen en meer op decks die ik heel goed beheers.

Hoe bereid jij je voor op de Winter Championship?

Ik denk niet dat ik me heel erg anders voorbereid dan anders. In principe bereid je je elke week weer opnieuw voor afhankelijk van je tegenstander. Alleen de eerste twee weken worden bepaald door de meta op dat moment. Over het algemeen denk ik dat ik hetzelfde idee aan ga houden met het spelen van decks. Als ik er comfortabel mee ben moet ik daarnaast simpelweg elke week mijn uiterste best doen!

Wat verwacht je van de Winter Championship?

Hopelijk komen er weer vier nieuwe goede spelers bij komend seizoen. Elk nieuwe seizoen tot nog toe lag het niveau hoger dan het seizoen ervoor. Vanuit een competitief oogpunt is dat natuurlijk een mooie ontwikkeling. Dus ik hoop dat de groepsfase een nog hoger niveau weet te behalen dan voorheen. De kans is redelijk aanwezig dat er één of twee mensen van vorig seizoen zich opnieuw weten te plaatsen voor de groepsfase, waardoor de concurrentie niet heel erg anders zal zijn ten opzichte van eerdere seizoenen. Aangezien ik de Summer Championship heb gewonnen, denk ik dat ik de concurrentie wel aan kan maar je weet nooit wat er gaat gebeuren in Hearthstone…

Wat adviseer je Hearthstone spelers die zich voor het eerst willen inschrijven voor de ESL Benelux Championship?

Doe het! Ga gewoon spelen. Toernooien zijn naar mijn mening het leukste aan de game dus als je de kans krijgt om mee te doen aan een groot toernooi, probeer het dan op z’n minst. Je leert nieuwe mensen kennen, krijgt meer inzicht in de toernooistructuur en het is gewoon heel leuk om te spelen in een ‘tournament format’. In het ergste geval heb je een leuke avond, in het beste geval kom je misschien wel op een podium te spelen, en wie wilt dat nou niet?

Tot slot, waar zie jij jezelf over een jaar staan?

Ik hoop dat ik over een jaar nog steeds met veel plezier Hearthstone speel met leuke teamgenoten en hopelijk nog meer toernooiwinsten in m’n zak. De komende tijd zal ik mij meer focussen op de Benelux LAN’s waar ik hopelijk één van de LAN’s kan winnen. Als dat niet lukt, dan ga ik kijken of ik aan het eind van het jaar de Nederlandse trots tijdens de Dreamhack Winter hoog kan houden…

Bedankt voor je tijd Jesse en heel veel succes met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen!

Denk jij dat je de nieuwe Hearthstone kampioen van de Benelux kan worden? Schrijf je dan nu in! Alle wedstrijden zullen, wederom, online gespeeld worden en vanaf de groepsfase (21 september) live te volgen zijn via ons ESL Benelux Twitch kanaal. De finales worden op een groot podium tijdens het Bright Day event gespeeld op 18 en 19 november.

Schrijf je hieronder direct in!

Qualifier 1:  Dinsdag 22 augustus
Qualifier 2:  Donderdag 24 augustus
Qualifier 3:  Dinsdag 29 augustus
Qualifier 4:  Donderdag 31 augustus