04.08.2017
Player Spotlight - Max 'Raqo' Temminck
We blikken met Max ‘Raqo’ Temminck van Echo Zulu terug op de ESL Summer Championship en kijken vooruit naar het nieuwe seizoen.

Op 22 augustus starten de eerste qualifiers voor de ESL Winter Championship 2017. Vanaf vandaag kunnen teams zich inschrijven om te strijden voor de titel ‘beste League of Legends team van de Benelux’, waarbij er gestreden zal worden voor een prijzenpot van €6500,-. Daarnaast zullen de Finals van het winterseizoen wederom op een groot podium gespeeld worden. Informatie hierover zal later bekend worden gemaakt.

We blikken met Max ‘Raqo’ Temminck van team Echo Zulu terug op de Summer Championship en kijken vooruit naar het nieuwe seizoen. 

 

Hey Max wie ben je, hoelang speel je al? En wat doe je hiernaast?

Ik ben Max Temminck, 18 jaar en kom uit Utrecht. Ik speel League of Legends nu 2.5 jaar en ik speel nu ongeveer een jaar Mid Lane. Sinds de Summer Season zit ik bij Echo Zulu. Hiernaast werk ik nog voor Misfits Gaming & Immortals als Graphic Designer.

Terugkijkend op de Summer Championship, ben je tevreden over jullie team performance gedurende het seizoen?

Ik ben ontzettend tevreden met onze performance. Ik ben nog het meest trots op de improvement die we hebben gemaakt door het seizoen, 0-3 beginnen en dan uiteindelijk de 1e plek pakken is geweldig. We hebben een moeilijke start gehad, met twee nieuwe spelers, waaronder ikzelf, verliep de team synergie moeizaam in het begin. Door veel te investeren in groepssfeer hebben we deze problemen kunnen oplossen en dit heeft zich beloond met het kampioenschap!

Hoe hebben jullie de finals, in de Amsterdam Arena beleefd?

Het event zelf was ongelofelijk goed geregeld, de plaats was top en het was gaaf dat er zoveel aandacht aan was besteed. Dat gevoel om in zo’n groots stadion te spelen en dan de winst te pakken is geweldig.

Als kersverse kampioen van de ESL Benelux moeten jullie meteen aan de bak om jullie status als beste van Benelux waar te maken. Bereiden jullie je je, als kampioen, relaxter voor dan normaal?

We pakken nu in augustus even een break, veel spelers van ons gaan deze maand ook op vakantie dus dan doen we in teamverband even niks, maar iedereen blijft wel solo/duo queue spelen. Verder gaan we na augustus gewoon nog harder aan de slag dan voorheen om te laten zien dat Echo Zulu dit seizoen weer 1e wordt.

Hoe ziet jullie voorbereiding er dan precies uit?

Onze practice bestaat vooral uit scrims (soort van oefenwedstrijd tegen andere teams), dat doen we 3 avonden per week. Dit doe je dus altijd met elkaar, want League of Legends is echt een teamspel. Verder spelen we ook duo queue met elkaar, om onderlinge synergie te verbeteren.

Zijn er andere manieren hoe jullie aan teambuilding werken?

Yes, dat is een van de prioriteiten bij Echo Zulu. We doen een paar keer per jaar een teambuilding activiteit met de hele organisatie (staff, League of Legends, Hearthstone en management). Daarnaast doen we alles samen als we naar toernooien gaan. We besteden heel veel aandacht aan groepssfeer, daar proberen wij onze kracht uit te halen.

Wat adviseer je nieuwe teams of spelers voor deelname aan de qualifiers?

Ik denk vooral dat stabiliteit een belangrijke factor is voor teams. Want succes bouw je op met tijd, dit gaat niet in één keer. Je moet samenwerken om dit te kunnen bereiken, als één persoon het opgeeft, valt je hele groep. Als een speler underperformed, moet je hem juist helpen te verbeteren, in plaats van direct te vervangen. Een game win je als je zélf goed speelt, een toernooi win je als je als team goed speelt.

Bedankt voor je tijd Max en heel veel succes met de voorbereidingen van de ESL Winter Championship!

Teams kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de qualifiers van het ESL Winter Championship. Het schema voor de qualifiers zal er als volgt uitzien: (let op, er zullen twee qualifiers per week plaatsvinden!)

Dinsdag 22 augustus:        Qualifier 1
Donderdag 24 augustus:   Qualifier 2
Dinsdag 29 augustus:        Qualifier 3
Donderdag 31 augustus:   Qualifier 4

 

Volg onze socials om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Instagram
Facebook
Twitter