Team Echo Zulu pakt de titel ESL Dutch Championship

In Haarlemmermeer werd op Bright Day de League of Legendsfinale gespeeld tussen Team Echo Zulu en Solwing Esports. In best of three werd bepaald wie zichzelf de winterkoning van het ESL Dutch Championship mag noemen.

Voor Solwing, de duidelijke underdog, was het zaak om in de eerste game goed uit de startblokken te komen als ze kans wilden houden op de titel. Team Echo Zulu is namelijk ongeslagen door de reguliere competitie heen gekomen, en in zo'n eerste game kan het alle kanten op gaan.

Solwing Esports, het hernoemde Team Legion, leek dat ook te beseffen en Witsyy ging los als jungler op zijn Taliyah. De early game was voor Solwing Esports dat een betere teamfightcompositie draftte met onder andere Allistar en Lissandra. Echo Zulu bleek echter duidelijk het betere team en met vier carries was het wachten totdat Chapapi ontketend kon worden met zijn Kassadin, en dat gebeurde ook.

Tot het bittere eind

Solwing had na twintig minuten maar liefst twaalf kills waarvan er acht op de Taliyah van Witsyy stonden. Het was echter na die benchmark dat Chapapi op zijn Kassadin online kwam, in één teamfight werd de hele game omgedraaid. De carries van Echo Zulu hadden hun item spikes gehaald en domineerden de rest van de game.

Game twee was best eenzijdig, waar Witsyy in de eerste game de hoop nog hoog hield voor Solwing, was het nu Chapapi die op zijn Akali na een kwartier al 4-0 stond. De voorsprong werd ook niet meer uit handen gegeven en de botlane met Braum en Draven, Boomin en Peezy, waren veel te sterk voor de Lucian van Mafah waardoor het al snel beslist leek.

Na een goede Baron Nashor en ook nog een Dragon steal was het binnen het half uur klaar, Team Echo Zulu wist de titel in de wacht te slepen en dat in een ongeslagen seizoen!