Dutch Championship: Hoe zit het met de relegations?

Dutch Championship: Hoe zit het met de relegations?

De kwalificatiewedstrijden voor het Dutch Championship Counter-Strike: Global Offensive en League of Legends zijn volop bezig. Verschillende teams proberen zich te plaatsen voor de relegations, die gaan bepalen welke vier teams zich bij de top vier van de vorige Split gaan voegen in de groepsfase. Maar hoe zit het precies met die relegations?

Zestien teams strijden in de relegations voor vier spots in de groepsfase, die zestien teams komen uit de qualifiers en zijn daar in de top drie geëindigd. Er zijn vier kwalificatierondes waar steeds drie afgevaardigden uitkomen voor de relegations, dat zijn twaalf teams in totaal. De overige vier deelnemers aan de relegations zijn de nummers vijf tot en met acht van de vorige editie.

Uiteindelijk wordt de groepsfase gevormd door de vier hoogst geklasseerde teams van vorig seizoen met de vier beste teams uit de relegations. Die acht teams nemen het dan tegen elkaar op voor een top vier-klassering die recht geeft op een halve finaleplek.

Teams die mee willen doen kunnen zich nog inschrijven voor kwalificatiewedstrijden via de ESL Play-website.