Het programma van de finaledagen ESL Benelux op Bright Day is bekend

Het programma van de finaledagen ESL Benelux op Bright Day is bekend

De esportscompetities ESL Dutch Championship en Rainbow Six Benelux League zijn in volle gang, teams uit heel Nederland strijden (online) in de verschillende disciplines voor een top vier-klassering in de groepsfase. Die geeft hen voor League of Legends en Counter-Strike: Global Offensive recht op een plek in de halve finale waar er in de ESL Benelux studio gestreden gaat worden voor een finaleplaats op Bright Day.

De Rainbow Six Benelux League laat vier teams doorstromen aangezien de halve finale en de finale op Bright Day gespeeld zal worden.

Tech en esports

Bright Day is het grootste tech festival van Nederland dat in Haarlemmermeer zal plaatsvinden op 24 en 25 november. ESL en Ubisoft zullen daar aanwezig zijn om de finales van de grootste esportscompetities in de Benelux af te werken voor een live publiek. Het programma voor het weekend is bekendgemaakt en gaat er als volgt uitzien:

Zaterdag: 09:00 – 13:00: CS:GO finals

Zaterdag: 14:00 – 18:00: Rainbow Six semi-finals

Zaterdag: 19:00 – 23:00: Rainbow Six finals

Zondag 09:00 – 13:00: T.B.A

Zondag: 14:00 – 18:00: League of Legends finals

Momenteel zijn de teams nog hevig verwikkeld in de groepsfase die wekelijks gespeeld wordt in een best-of-one-formaat. Elk team speelt één keer tegen elkaar waarna de winnaar drie punten bij mag schrijven, na afloop van de groepsfase is de top bekend. De beste teams die mogen afreizen naar Bright Day strijden op het podium voor een deel van de prijzenpot van €20.000,-.

Wat gaan we zien?

De competities die door ESL Benelux worden georganiseerd zijn League of Legends, de populaire MOBA waarbij twee teams van vijf helden tegen elkaar strijden om de basis van de tegenstander te vernietigen. Er wordt echter ook aan Counter-Strike: Global Offensive gedaan, de hardcore shooter waarbij één foutje fataal kan zijn en tot slot is Rainbow Six: Siege van de partij, dat is een tactische shooter waarbij een team van zwaar bewapende operatoren een bom onschadelijk moet maken, het andere team wil dat echter voorkomen.