Teamspotlight: Vae Victis

Teamspotlight: Vae Victis

Wij maken kennis met Vae Victis deelnemer van het ESL Dutch Championship Counter-Strike: Global Offensive. Het team wil graag ver komen en heeft er vertrouwen in dat dat gaat lukken, tijdens de game wordt het erg professioneel en daarbuiten is de teamgeest een pluspunt.

“Ik zat eerst bij REXO”, begint Merlin ‘Holy_kek’ Karmat, “maar ben op zoek gegaan naar een eigen team om mee te doen aan de qualifiers. Uit de community kende ik al een hoop mensen en zodoende hebben we een team gevormd dat Vae Victis is geworden.”

De squad bestaat uit Rune ‘Tewyy’ Steusel die volgens de teamleider uitblinkt in zijn agressieve speelstijl en dan juist rustig blijft. “Hij is niet bang voor fights omdat hij weet dat hij een erg sterke aim heeft, bovendien is zijn skillniveau zo hoog dat hij zulke fights kan beslissen”, zegt Merlin.

Het is echter niet zo dat het team helemaal op hem rekent om games te winnen. “Wij blinken juist uit in onze teamplay, we kennen elkaar en leren steeds beter met elkaar te spelen. Ik merk dat we ongelooflijk veel halen uit practice, nog steeds”, zegt Merlin.

Wij blinken juist uit in onze teamplay, we kennen elkaar en leren steeds beter met elkaar te spelen – Merlin ‘Holy_kek’ Karmat

Het team heeft een Engelsman in het roster, Jesper ‘Ricochet’ Haward. Merlin prijst de Brit omdat hij in elke situatie rustig blijft en suggesties bliksemsnel oppakt. “Hij staat open voor alle suggesties, combineer dat met Jex, één van de beste spelers in de Benelux, en de balans in je team is daar”, besluit hij. Jelmer ‘Jex’ Coenraad kan volgens Merlin rondes voor het team winnen als hij losgaat.

“Onze voornaamste strategie is om als team te opereren, we willen weinig fouten maken en die van de tegenstander juist afstraffen.” Om dat te halen maakt het team de calls in het Engels, Merlin legt uit waarom “dan is er minder ruimte voor ‘bullshit’. Bovendien duurt het langer als je alle calls in het Nederlands wil maken, Engels gaat sneller en efficiënter.” Dat Ricochet in het team zit helpt natuurlijk ook om de switch te maken naar het Engels. “Op die manier is iedereen op de hoogte van de plannen, de nederlanders spreken allemaal Engels maar Rico kan natuurlijk geen Nederlands.”

De finale op Bright Day moet behaald worden voor Vae Victis, volgens Merlin zijn de favorieten voor een spot in de arena in Haarlemmermeer: Profiteurs, Rexo Gaming of Rexo Academy en mCon esports. Op 24 en 25 november gaan we het meemaken.