Teamspotlight: REXO Academy

Teamspotlight: REXO Academy

Het ESL Dutch Winter Championship CS:GO is bezig en wij stellen je graag voor aan de deelnemende teams. We hebben een hoop nieuwe namen en een paar die we al kennen, maar vandaag maken we kennis met REXO Academy.

Leer de academie kennen

Als tweede team van REXO Gaming weten we eigenlijk niet zo veel over de Academy aan de start van de Counter-Strike: Global Offensive competitie. Teamleider Kris ‘Dizziy’ Menting vertelt over het ontstaan van het team, als een groep van onbekende spelers was het lastig om een team te vinden, maar daar kwam verandering in via Ramon Boting.

“Wij zijn allemaal bevriend met Ramon, de eigenaar van REXO Gaming, en hij was op zoek naar een Academy-team. Toen hij aan ons vroeg of wij daar voor open staan hebben we toegezegd en nu staan we hier”, vertelt Dizziy.

Het team bestaat uit vier sterke spelers, naast de teamleider Dizziy. Ieder heeft volgens de ‘In-Game-Leader’ zijn eigen kwaliteit die past binnen het team. Ze staren zich niet blind op ingeoefende strategieën, maar gaan juist uit van de onvoorspelbaarheid in hun spel.

De balans in het team is echter alvast een pluspunt: “Inkz is ook een goede aimer en de meest agressieve speler van het team. Als je hem de ruimte geeft met een AK kan hij zo twee entries verzilveren. Dan hebben we nog Madman dat is onze meest ervaren speler, hij brengt de rust in het team door zijn rustige en constante speelstijl.”

Het is altijd mogelijk om te stunten, vooral in best of ones – Kris ‘Dizziy’ Menting

“Akkie is een hele sterke aimer die zo games voor je kan winnen. Hij is een hele goeie speler qua skills, maar qua teamspel zoals beslissingen maken en goed luisteren kan hij nog verbeteren”, beschrijft de captain zijn team. “Redux is een 16-jarige speler die pas begint in de competitieve scene, hij is een ontzettend goede anker en helpt al erg bij de IGL ondanks zijn jonge leeftijd.”

Het begint met ambitie

De ambitie van REXO Academy is groter dan zomaar mee te doen, de finale op Bright Day moet gehaald worden. “In een best of one is het mogelijk om te stunten. Zodoende proberen wij druk te zetten op onze tegenstander en dan is alles mogelijk.”