Teamspotlight: Profiteurs

Teamspotlight: Profiteurs

Het ESL Dutch Championship is bezig en wij stellen je graag voor aan de deelnemende teams. We hebben een hoop nieuwe namen en een paar die we al kennen, maar vandaag maken we kennis met de Profiteurs.

Een slow start met veel ambitie

Wij spraken met Ewald ‘waLLy’ Gielen over Profiteurs, het ‘six-man-roster’ dat deze wintereditie van het ESL Dutch Championship CS:GO aangrijpt om op volle sterkte aan de volgende reeks te beginnen. De situatie bij het team is best apart, Ewald vertelt: “We hebben dus zes spelers in ons roster, dat komt omdat Xellos al verplichtingen had bij mCon esports waardoor hij niet alles mee zou kunnen doen. We hebben ook Blackie in de selectie die Pat vervangt die nog aan het revalideren is van een blessure.”

Het is niet voor het eerst dat Profiteurs in deze samenstelling speelt, de lineup van Getgaming vormde meteen de basis voor dit team. Getgaming heeft een tijdlang samen gespeeld maar is uit elkaar gegaan waarna de spelers hun eigen ontwikkeling hebben gemaakt.

“Ik ben zelf een team gaan coachen in Duitsland, maar dat ging me al snel tegenstaan omdat een heleboel toernooien geen coach toelaten. Wanneer de game begint heb ik dus geen impact en dat werd op een gegeven moment de queue voor mij om weer te gaan spelen”, gaat Ewald verder.

Samen met Nino werd dit team weer samengebracht om zich te kwalificeren voor het ESL Dutch Championship. Met als doel? “Alles winnen natuurlijk! Maar we willen het wel rustig aan doen, de meesten combineren het met werk en we grijpen deze kans om als team weer op de volle 100% te komen.”

Nino hoort bij de beste openers van de Benelux – Ewald ‘waLLy’ Gielen

Dat betekent echter niet dat Profiteurs zich buiten de top ziet, “We hebben zelfvertrouwen in onze skills en de teamplay die we kunnen laten zien. Bovendien is Nino volgens mij een van de beste openers in de Benelux, het is alleen maar fijn om zo een speler in je team te hebben”, besluit Ewald ‘waLLy’ Gielen.