De spanning is om te snijden met nog twee speeldagen voor de boeg

De spanning is om te snijden met nog twee speeldagen voor de boeg

In het ESL Dutch Winter Championship Counter-Strike: Global Offensive naderen we de ontsluiting van de competitie. De route naar de finale op Bright Day van 24 en 25 november is dan ook echt van start gegaan, met de Profiteurs voorop.

In de Counter-Strike: Global Offensive-competitie zijn de verhoudingen gelijker dan bij de League of Legendscompetitie die zijn finale ook houdt op Bright Day. De huidige nummer één is Profiteurs dat een goede indruk heeft gemaakt in het debuutseizoen van dit rooster. Het team wordt echter op de voet gevolgd door mCon esports en ook Vae Victis en REXO Gaming maken nog aanspraak op een finaleplek, de top vier gaat het in een halve finale, een knockoutronde, tegen elkaar opnemen voor een plek in de finale.

Op vrijdag gaat de op één na laatste speeldag van de reguliere competitie in, de opener van de avond gaat voor één team een belangrijke horde zijn om de finale te halen. Profiteurs en mCon esports nemen het tegen elkaar op voor een zogenaamde ‘zespuntenwedstrijd’, omdat je je directe concurrent kan verslaan. Als Vae Victis de aansluiting wil behouden zal het moeten winnen van de momenteel laatste Aetas esports, en de avond wordt afgesloten met het duel tussen Sh4ky aim en Stroopwafel.

Op zaterdag 24 november wordt de finale van het ESL Dutch Championship Counter-Strike: Global Offensive gespeeld. Daar wordt gestreden om een deel van de prijzenpot van 20.000 euro, hieronder het volledige programma, voor meer informatie kan je hier klikken.

Zaterdag: 09:00 – 13:00: CS:GO finals
Zaterdag: 14:00 – 18:00: Rainbow Six semi-finals
Zaterdag: 19:00 – 23:00: Rainbow Six finals
Zondag 09:00 – 13:00: T.B.A
Zondag: 14:00 – 18:00: League of Legends finals