Road to Bright Day: mCon esports strijdt tegen Avenue

Road to Bright Day: mCon esports strijdt tegen Avenue

Afgelopen weekend zijn de halve finales van het ESL Dutch Winter Championship Counter-Strike: Global Offensive geweest. Van de acht teams die aan het begin van deze competitie meededen. Hebben vier daarvan zich naar de halve finale gevochten.

Avenue esports (voorheen Profiteurs), VAE Victis, mCon esports en REXO Gaming zijn de vier teams die in de groepsfase al veel van zich lieten zien.

Eén iemand mag door

De halve finale begon met een spannende pot tussen Avenue en mCon esports. De casters voorspelden een spannende wedstrijd, en al snel bleek dat mCon de bovenhand had op Avenue. Avenue vocht goed terug, maar het lukte niet om te winnen van de favoriet. In de tweede ronde ging mCon voor de winst en die wisten ze ook te pakken. Met een beslissende 0-2 overwinning op Avenue hebben ze hun plekje in de finale op Bright Day weten te bemachtigen.

Wel apart want Avenue had zo een goede reguliere competitie gespeeld. Ze verloren slechts één keer en dat was van Stroopwafel Shooters, een team dat het net als sh4ky aim, REXO Academy en AETAS eSports niet verder heeft geschopt dan de groepsfase.

Verdiend

Met de paar goede plays die Avenue tentoon stelde, was het ze uiteindelijk niet genoeg om de nummer drie te verslaan en wordt de finaleplaats afgestaan aan mCon. We gaan Stefan ‘Ketchup’ Hannema, Jeffrey ‘Teddy’ Dekkers, Jamie ‘Luosrevo’ Lammers, Jarne ‘Kzealos’ van Ransbeeck en Thijs ‘Rilax’ Izaks dus terugzien tijdens de finale op Bright Day.

Komende zaterdag, op 24 november, wordt er in de Expo van Haarlemmermeer gestreden om de ESL Dutch Championship-Cup CS:GO.