Road to Bright Day: REXO Gaming en VAE Victis

Road to Bright Day: REXO Gaming en VAE Victis

Afgelopen weekend is naast de pot tussen Avenue en mCon ook VAE Victis tegen REXO Gaming gespeeld. Zij speelden zich in de top-vier en gingen door naar de halve finale van het ESL Dutch Winter Championship Counter-Strike: Global Offensive.

Geduld is een schone zaak

VAE Victis begon de halve finale ijzersterk, ze pakten ronde na ronde en het zag er goed uit. REXO was op zoek naar de juiste ‘drive’, ze schoten een paar keer mis en het ging op sommige momenten niet lekker, maar het team wist terug te komen. Uiteindelijk werd via een paar mooie plays een voorsprong op VAE Victis behaald en hadden ze de wedstrijd onder controle. VAE Victis had geen antwoord op het constant vernieuwende spel van REXO en die laatste won ronde één.

VAE Victis kwam in de tweede match wel degelijk terug. De eerste drie rondes hadden ze zeker in handen en het leek erop dat VAE Victis de bovenhand kreeg. Niets bleek minder waar, REXO kwam dubbel en dwars terug en won even acht rondes na elkaar aan het begin van de tweede match.

Verlossing

De verlossing kwam er uiteindelijk toch voor REXO, de overwinning werd op karakter veilig gesteld. Frank ‘MouFra’ van Mourik, Joey ‘JoeyVHA’ van Hattem, Martijn ‘Norcha’ Verkuilen, Rick ‘R1qzor’ Weije en Tom ‘BrokenGears’ Viet zien we daarom terug tijdens de finale op Bright Day.

Komende zaterdag, op 24 november, wordt er in de Expo van Haarlemmermeer gestreden om de ESL Dutch Championship-Cup CS:GO. mCon esports neemt het dan op tegen REXO Gaming.