Voorbeschouwing en programma halve finale Counter-Strike

Voorbeschouwing en programma halve finale Counter-Strike

Komend weekend worden de halve finales gespeeld voor het ESL Dutch Winter Championship 2018. Van de vier overgebleven teams mogen er twee door naar de finale die op Bright Day gespeeld wordt op 24 november.

De laatsten kunnen de eersten zijn

In de Counter-Strike: Global Offensive-competitie hebben we na het reguliere seizoen de vier beste teams gekroond. Zij gaan het in de studio in Haarlem opnemen tegen elkaar voor een finaleplaats. De eerste halve finale gaat tussen Avenue eSports en mCon esports, de andere wedstrijd wordt tussen VAE Victis en REXO gaming gespeeld.

Avenue eSports heeft een sterke reguliere competitie gespeeld, met slechts één verliespartij in zes speeldagen mag het team trots zijn op de eerste plaats. Voordat Avenue de finale in kan, moet er echter eerst afgerekend worden met mCon esports.

Profiteurs heeft zich omgedoopt tot Avenue eSports

Too close to call

REXO Gaming heeft zich met tien punten uit zes games kunnen verzekeren van de knockoutfase van het toernooi. Daarbij werd Stroopwafel Shooters achter zich gehouden, de REXO Academy eindigde als zevende.

VAE Victis werd knap tweede met elf punten, het toont aan hoe dicht deze teams allemaal bij elkaar zitten. VAE Victis moet het opnemen tegen REXO gaming dat evenveel punten heeft als mCon esports. Voor mCon is het zaak om de naam hoog te houden en er zal maar al te graag doorgegaan willen worden naar de live-finale die op Bright Day gespeeld wordt.

Op 24 november wordt er op het grootste techfestival van Nederland, Bright Day, de finale gespeeld van het CS:GO-toernooi.