ESL Community Cups zijn voor iedereen

ESL Community Cups zijn voor iedereen

ESL wil Community Cups gaan organiseren waar iedereen aan mee kan doen, het doel is om een competitie voor iedereen te maken. Vandaar dat ESL Benelux vanaf volgende week de Community Cups nieuw leven inblaast! Wekelijkse wedstrijden die open zijn voor iedereen en bovendien free to play zijn. De nadruk ligt hier op het plezier en kan een goede springplank zijn naar deelname aan de welbekende ESL Championships.

ESL en esports gaan al langer hand in hand, maar een competitie voor de community ontbrak nog in het aanbod. Daar wordt nu verandering in gebracht door de Community Cup-competities, gamewedstrijden waar iedereen aan mee mag doen. De nadruk ligt er meer op het plezier dan in de reguliere League of Legends- en Counter-Strike-competities.

Er wordt afgetrapt met een Weekly FIFA-cup die toegankelijk is voor voetbalfanaten, maar de komende weken worden er meer games aangekondigd. Je kan je bijvoorbeeld met je vrienden inschrijven voor de PlayerUnknown’s Battlegrounds-competitie voor squads of alvast gaan trainen voor de Rocket League-wedstrijden.

De inschrijvingen worden via het officiële ESL-platform gedaan, daarvoor kan je hier terecht.