Voorbeschouwing speelronde 2 Dutch Championship CS:GO

Voorbeschouwing speelronde 2 Dutch Championship CS:GO

Nieuwe ronde, nieuwe kansen aan de vooravond van de tweede speelronde van het Dutch Championship Counter-Strike: Global Offensive.

De spanning van de eerste speeldag is door de deelnemers weggespeeld en in de tweede speelronde kunnen teams verder uitlopen of juist aansluiten bij de top. Kortom, alles kan nog en er is nog niets verloren. De top drie bestaat voorlopig uit de drie teams die in actie kwamen én wonnen op speeldag één: Asterion, Defusekids en Aetas. Kapsalon en mCon esports komen voor het eerst in actie en JoinTheForce, VAE Victis en REXO Gaming zal na het verlies van vorige week willen winnen.

Nummer één en de nieuwkomers

De avond wordt geopend met Asterion tegen Kapsalon, die eerste zal de koppositie willen verdedigen door ook af te rekenen met Kapsalon nadat REXO Gaming vorige week nog werd verslagen. Kapsalon ze mogen aan de bak om zich tegen de huidige nummer één bewijzen aan de rest van de competitie. Toch zal het resultaat tegen mCon van afgelopen week hen moed ingeblazen hebben, er werd met 16-14 verloren van de Dutch Winter Champion CS:GO.

Vervolgens is het om 20u tijd aan JoinTheForce en Defusekids, afgelopen week werd het nog spannend toen JTF het opnam tegen Aetas en met 12-16 verloor. Defusekids won juist met 16-10 van VAE Victis en zal hetzelfde willen doen tegen JTF.

De titelverdediger in actie

De derde game van de avond gaat tussen mCon esports, de regerend Nederlands kampioen CS:GO, en REXO Gaming dat punten in te halen heeft. Traditiegetrouw is mCon esports een geduchte tegenstander, maar REXO zal erop gebrand zijn om de verliespartij van vorige week wel punten te pakken op speeldag 2. Toch zal mCon er alles aan doen om de titel te prolongeren, daarvoor moeten zo veel mogelijk games gewonnen worden.

Ten slotte gaan VAE Victis en Aetas de avond afsluiten en dat kan wel eens de spannendste game van de avond blijken. In de vorige speelronde won Aetas namelijk nipt en was het VAE Victis dat met een kleine marge verloor. Bovendien bevond de Most Valuable Player van afgelopen week zich in de selectie van Aetas, Eneshanerd werd door de fans gestemd tot MVP van de week, kan hij deze speelronde ook imponeren? Beide teams lijken aan elkaar gewaagd en zullen in het heetst van de strijd gaan uitmaken wie een stap dichter bij de finale komt om de beste van Nederland te worden.

Het ESL Dutch Championship Counter-Strike: Global Offensive is elke week dinsdag vanaf 19:00 te zien op het Twitch-kanaal van ESL Benelux.