Counter-Strike: Defusekids en mCon esports nog ongeslagen

Counter-Strike: Defusekids en mCon esports nog ongeslagen

We gaan de vierde Matchday in van het Dutch Championship Counter-Strike: Global Offensive, met de zeven speeldagen die de competitie telt kunnen we een eerste tussenstand analyseren.

De top drie heeft zich in de eerste matches op een positieve manier kunnen onderscheiden van de rest. Defusekids is nog ongeslagen en had het op Matchday 1 het lastigste tegen Vae Victis, de overige games werden overtuigend gewonnen met 16-2 en 16-3, ook werd G1do afgelopen week nog tot Most Valuable Player van de speelronde gestemd. DK zal zijn voet op het gaspedaal willen houden en het liefste ongeslagen tot de Finals komen, constant presteren is de boodschap en dat is nou net het lastigste in een competitie.

Ook mCon esports wist tot nu toe al zijn wedstrijden te winnen, al kunnen we stellen dat de moeilijkste matches er nu aankomen. Deze week wordt gestreden om de eerste plek tussen mCon en DK, mCon pakt steeds de punten maar doet minder makkelijk dan we DK hebben zien doen. Toch zal de match van dinsdag om 21:00 iets losmaken bij mCon en één van de twee topteams zal zijn eerste verliespunten lijden.

Super subtop

Asterion staat op een derde plek met twee wins en één loss, dat is knap en het team zal die goede reeks willen vervolgen. Toch zal Asterion naar zichzelf moeten kijken na het 3-16 verlies tegen Defusekids. In de match tegen Aetas x Strijders moet het team de pijnlijke nederlaag wegspelen om op een positieve noot verder te gaan en hoog te blijven staan in de ranking. Ook komt Asterion nog uit tegen mCon, wat voor elk team een uitdaging wordt, waar het kan bewijzen dat het zich met de beste teams uit Nederland kan scharen.

De nummers vier tot en met zeven hebben allen drie punten en dus één keer gewonnen en daar kan de stand na de komende speelronde flink door elkaar geschud worden. Aetas x Strijders neemt het namelijk op tegen Asterion en zal de tweede winstpartij graag willen laten optekenen. Bovendien nestelt Aetas zich naast Asterion op plek drie als er gewonnen wordt. Dan een echte zespuntenwedstrijd tussen Kapsalon en Vae Victis, we verwachten dat dit een spannende game wordt. Beide teams hebben bewezen dat ze ongelooflijk goed kunnen spelen, Kapsalon wist bijna een upset te halen op Matchday 1 tegen mCon terwijl Vae Victis het Defusekids lastig maakte.

REXO Gaming staat momenteel op de zesde plaats met ook drie punten, zij moeten het tegen JoinTheForce opnemen om de tweede winst veilig te stellen. JoinTheForce zal er echter alles aan doen om de eerste punten van het seizoen in de wacht te slepen.

Kortom, na drie speeldagen hebben we een duidelijke top, maar alles daaronder ligt nog ongelooflijk dicht bij elkaar waardoor elke misstap fataal kan blijken aan het einde van de rit. Op dinsdag kan je altijd kijken naar het Dutch Championship Counter-Strike: Global Offensive dat om 19:00 van start gaat. Bovendien kan je op ons Twitch-kanaal alle matches terugkijken die tot nu toe gespeeld zijn!