Interview: EZ heeft de beste spelers maar Solwing kan zomaar een game pakken

Interview: EZ heeft de beste spelers maar Solwing kan zomaar een game pakken

Dit weekend komt er een einde aan de ESL Winter Championship met een finale op Bright Day. Op de zondag van de grootste techbeurs in Nederland neemt Team Echo Zulu het op tegen Solwing Esports in een best of five-reeks waarna we een winnaar mogen kronen. Wij gingen in gesprek met casters Tim ‘Toddle’ De Jonge en Gerard Knüwer over hun visie op de finale en de afgelopen competitie.

“Zelfs met de voortgang die Solwing maakte blijft Echo Zulu de favoriet”- CasterToddle

“Zelfs met de stevige voortgang die Solwing heeft doorgemaakt in de afgelopen weken, is Echo Zulu de torenhoge favoriet”, begint CasterToddle wanneer we hem vragen naar de favoriet voor de winst in de finale. “ Team Echo Zulu is een van de langst bestaande lineups in de Benelux, met naar mijn mening op alle posities de sterkste spelers.”

Het rooster met onder meer Alois ‘Alois’ Nelissen in de toplane, Denis ‘Boomin’ Melnikov als support en Randy ‘Chapapi’ van der Bremt in de midlane proefde de smaak van verlies nog niet en zal dat ongetwijfeld zo willen houden.

In een gesprek met Boomin vertelde hij over het zelfvertrouwen dat Echo Zulu na de reguliere competitie en halve finale heeft gekregen: “In het begin van het seizoen zochten we nog naar onze speelstijl, maar we presteren steeds stabieler.”

Ook caster Gerard Knüwer ziet Echo Zulu als favoriet, maar hij geeft aan waarom Solwing niet automatisch verloren heeft. “Tijdens de groepsfase heeft Solwing Esports zich goed ontwikkeld en in de halve finale tegen ToxicFalcons hebben we bewezen dat ze bij de top horen. Als ze zich niet gek laten maken door de main stage of door de sterke tegenstander, kunnen we een spannende finale gaan zien.”

“Solwing heeft bewezen dat het bij de top hoort”- Gerard Küwer

Solwing Esports ging het grootste deel van de competitie door als Team Legion en bewees vooral in de tweede helft van de competitie dat het team top-vier waardig is. Met AlphaCloud, Witsyy, Yikes, Mafab en Stanllez in de selectie kwam het team erg sterk voor de dag tijdens de halve finale, dat zag CasterToddle ook. “Solwing pakt ergens wel een game, maar dat zal op kwaliteit zijn met een betere draft dan omdat Echo Zulu vergeet hoe het spelletje werkt. Het team dat het beste de meta kan lezen heeft een groot voordeel, één enkele pick kan zomaar een match in de BO5 bepalen.”

De spanning loopt op, op zondag 25 november wordt de finale tussen Team Echo Zulu en Solwing Esports gespeeld in de Expo Haarlemmermeer. Dat gebeurt op het grootste techfestival van Nederland, Bright Day.