ESL Dutch Championship League of Legends volgende week van start!

ESL Dutch Championship League of Legends volgende week van start!

Het is weer lente en dat betekent dat het ESL Dutch Championship League of Legends op het punt staat om te beginnen. De kwalificatiewedstrijden vinden volgende week plaats van 1 tot en met 4 april.

Na een spectaculaire finale op Bright Day kroonde Team Echo Zulu zich tot kampioen van de ESL Dutch Winter Championship, in de finale werd afgerekend met Solwing Esports. EZ wist ongeslagen te blijven in de competitie en zal dat deze Summer Championship weer proberen te doen.

De competitie opent echter met de kwalificatiewedstrijden die volgende week maandag, op 1 april, van start gaan. Die qualifiers duren tot en met donderdag 4 april en Nederlandse League of Legends teams kunnen zich hier gratis inschrijven.

De acht beste teams nemen dan deel aan het uiteindelijke toernooi waar elk team het twee keer tegen elkaar opneemt. De beste vier teams strijden vervolgens op een live-locatie tegen elkaar om de prestigieuze titel in beslag te nemen. Daar hoort bovendien een prijzenpot bij van 6,500 euro.

Teams die mee willen doen kunnen zich nog inschrijven via de ESL Play-website.