Spannende speeldag één Dutch Championship

Spannende speeldag één Dutch Championship

Het Summer Championship van Nederland is van start gegaan en we hebben een replay gezien van de finale van het vorige Winter Championship League of Legends. Solwing nam het weer op tegen Echo Zulu, net zoals op Bright Day 2018 toen EZ de titel in de wacht wist te slepen. Ook hebben we de nieuwste teams in actie gezien zoals Team Animals.

De avond werd geopend met een game tussen mCon Esports en Sector One Academy, het is altijd maar afwachten wat een nieuw seizoen gaat brengen, maar deze eerste game stelde niet teleur. Met een interessante matchup in de toplane tussen Boohon met Akali en Bashstard met Vladimir begon de game, alhoewel het niet de toplane was waar de actie gebeurde. Het was de duolane met Slyv3r op Xayah die samen met Woong op Braum wisten te domineren. Jhinsane met zijn Jinx en ThomasLol op Nautilus konden het niet stoppen. Na 26 minuten was het wel zo'n beetje gespeeld en Sector One Academy pakt de eerste punten van dit seizoen.

Daarna was het tijd voor dé game van de avond, de finale van het Winter Championship 2018 is de opener geworden van het Summer Championship 2019. Met Dommy als nieuwe jungler van EZ en Tuomari in de toplane wil de regerende kampioen de eerste stap richting titelprolongatie zetten. Toch is het Solwing dat revanche zal willen na het verlies van de finale op Bright Day. Het bleek al snel dat EZ deze game mee naar huis zou nemen, zo goed als elke lane werd gewonnen en het was alleen de Karthus van Witsyy die een aantal kills wist op te pakken. Ook deze game duurde 26 minuten en het was een schoolvoorbeeld van 'hoe win ik een League of Legendsgame' van Team Echo Zulu.

Vervolgens nam New Dynasty het op tegen Team Animals, die laatstgenoemde opende de game prima en ging 0-4 in kills na tien minuten. Dinoricar speelde Yasuo in de midlane tegen sbeS van ND, en waar de early game zo goed ging voor hem, werd het nog lastig naarmate de game vorderde. Team Animals pakte alle draken, maar kon de game niet afmaken. Er was een teamfight rond de Elder Dragon voor nodig om verschillende New Dynasty-leden uit te schakelen en de winst veilig te stellen.

Ten slotte was het Defusekids dat het opnam tegen Sector One, beide teams draftten een interessante compositie waarbij DK zich richtte op poke en assassination-potentieel en S1 koos voor een meer traditionele splitpush-comp. Hades van DK blonk uit met zijn Lee Sin, met een 11/1/9 stand carriede hij DK naar de eerste punten van 2019.