Apex Legends: Tips en Tricks

Apex Legends: Tips en Tricks

Respawn Entertainment heeft een hit te pakken met Apex Legends, maar wat moet je echt weten om beter te worden? Wij zetten vijf broodnodige tips voor je op een rijtje.

Communicatie is de sleutel tot succes

Apex Legends is een battle royalegame die in squads gespeeld wordt, er zijn geruchten over solo en duo-modes, dus de samenwerking moet er zijn. Zorg ervoor dat je wordt geholpen door je teamgenoten en dat je hen helpt, dat doe je door goed te communiceren. Pings zijn een must in Apex Legends dus gebruik ze! Heb je een headset? Wees dan diegene die de rest aanspreekt en begin met een plan

Onze eerste tip is dat je in de buurt van elkaar moet landen, maar niet naast elkaar. Op die manier kan je zo snel mogelijk loot oprapen én niet één iemand uit je squad zonder uitrusting laten. Het looten moet ook snel gebeuren na de landing, maar doe het niet willekeurig. Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je driftig naar op zoek moet zoals: een wapen, helm, armor en ammo.

Potato aim

De tweede tip is dat het wel degelijk uitmaakt waar je schiet in een vuurgevecht, een headshot doet meer damage dan een body shot. Misschien lijkt dit logisch, maar het is wel handig om te vermelden aangezien je in een vuurgevecht zo veel mogelijk DPS, damage per second, wil halen. Tegelijkertijd wil je ervoor zorgen dat de DPS van je tegenstander lager is dan de jouwe, dat doe je door actief te ontwijken en tussen cover te bewegen.

Hulp, op zijn tijd

Tip nummer drie heeft te maken met het reviven van je teamgenoten, dat hoeft namelijk niet zo snel mogelijk. Slimme tegenstanders zullen wachten bij de kist van je gesneuvelde teamgenoot tot jij zijn chip komt halen, dat wil je voorkomen omdat je dan een gratis op te pikken kill bent. Je kan het echter ook omdraaien, wanneer jij een tegenstander hebt 'gedownd' is het het niet waard om hem te finishen. Je zet beter zélf de valstrik waar we je voor waarschuwen in deze tip.

Ben jij al ingeschreven voor onze Community Cups? Dat kan via deze link!

Dit is een artikel in samenwerking met e-sports.nl lees de rest hier.